23 december 2021

Het Groene Lyceum is vernieuwd!

In deze groene doorlopende leerroute naar het hbo, zijn theorie en praktijk sterker met elkaar verbonden en is er nog meer ruimte keuzevrijheid, hierdoor kan uw kind de leerroute kan aanpassen aan zijn/haar eigen interesses. Op deze manier wordt de perfecte vooropleiding gecreëerd voor de hbo opleiding waar uw kind naar wil doorstromen.

Lees verder
23 december 2021

Open dagen! Op school of toch online?

In deze bijzondere tijd waar COVID-19 nog steeds een hoofdrol speelt worden wij wederom geconfronteerd met de nodige beperkingen in én om onze scholen.

Lees verder
17 december 2021

Schoolkeuze al gemaakt? Meld je aan!

Als de schoolkeuze gemaakt is kunt u uw kind aanmelden bij de school waar uw kind naar toe wil. Bij Terra vo verschilt de aanmeldprocedure per vestiging.

Lees verder
14 december 2021

Informatieavond vmbo-groen gemist?

Op maandag 13 december gaven wij online een voorlichting over onze vmbo-groen afdeling. In dit nieuwsbericht staat er een link naar onze opgenomen voorlichting.

Lees verder
23 november 2021

Infographic voorlichtingsactiviteiten 2022

Alle vestigingen van Terra vo organiseren verschillende voorlichtingen. Wij hebben ze voor de eerste periode in 2022 voor u op een rijtje gezet.

Lees verder
12 november 2021

De onderwijssoorten van Terra vo

Bij Terra vo kunnen leerlingen kiezen uit vmbo-groen, het Groene Lyceum en praktijkonderwijs.

Lees verder
12 november 2021

Tips om een middelbare school te kiezen voor uw kind

Terra VO vindt het belangrijk dat uw kind voortgezet onderwijs volgt dat echt bij hem of haar past. Wij helpen u graag bij elke stap in de keuze voor een middelbare school.

Lees verder
5 oktober 2021

Infographic voorlichtingsactiviteiten 2021

Wij organiseren verschillende voorlichtingen op onze vestigingen zodat jij kennis met ons kunt maken.

Lees verder
16 september 2021

Naar het vo; een nieuwe school kiezen

Uw zoon of dochter zit in groep 8 en gaat na de volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs. Voor u het weet is het zover. Een grote stap. Bereid u daarom tijdig en goed voor samen met uw kind. Kijk alvast om u heen voor een geschikte school.

Lees verder
16 september 2021

Ieder kind op de beste plek!

Uw zoon of dochter zit in groep 8 en gaat na de volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs. Voor u het weet is het zover. Een grote stap. Bereid u daarom goed voor samen met uw kind. Kijk alvast om u heen voor een geschikte school.

Lees verder
7 juli 2021

Leerlingen van Terra Winsum zetten zich in voor een schone buurt

De hele maand juni stond voor alle eerste klassen van Terra Winsum in het teken van duurzaamheidsprojecten. Leerlingen kregen bij de uitvoering van de projecten punten toegekend, waarmee zij uiteindelijk mooie prijzen konden winnen. Het project is opgezet vanuit de Hanzehogeschool Groningen (ALO) en Eco-Schools. Het doel van het project is om leerlingen bewust te maken van milieu en duurzaamheid. Bovendien zijn de leerlingen tijdens het uitvoeren van de projecten lekker in beweging. Ook daar konden ze punten mee verdienen. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

Lees verder
30 juni 2021

Succesvolle start van een samenwerking tussen twee vmbo-scholen in Winsum

Onlangs hebben leerlingen van Het Hogeland College in Winsum en Terra Winsum met elkaar kennisgemaakt. De kennismaking stond in het teken van de start van de samenwerking tussen beide scholen. Eerstejaars leerlingen van beide scholen ontmoetten elkaar deze dag bij voetbalvereniging VV Winsum. Door met elkaar sportieve en ‘groene’ activiteiten uit te voeren, hebben ze op informele wijze kennis met elkaar kunnen maken.

Lees verder
24 juni 2021

Nieuw accugereedschap voor Terra Winsum

Het huidige schooljaar is bijna ten einde maar de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn in volle gang. Voor de keuzevakken Werk in Tuin en Landschap en Groene machinepark hebben onze collega’s van de groene praktijkvakken accugereedschap mogen aanschaffen. Het gaat om onder andere een bosmaaier, duwmaaier, heggenschaar en een bladblazer. Mede door de educatiekorting van 4-en-1 Service Winsum heeft de school een mooie selectie kunnen maken. Uiteraard is er gedacht aan de veiligheid. Helmen, gehoorbescherming en veiligheidsbrillen mogen natuurlijk niet ontbreken. Leerlingen uit klas 1a hebben enthousiast geholpen met het uitpakken van de gereedschappen. #sameninderegio

Lees verder
19 maart 2021

Nieuw laslokaal met lassimulator voor Terra Winsum

Terra Winsum heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in mooie nieuwe lasmachines, in een verbeterd laslokaal en een lassimulator. Dit schooljaar werd het vernieuwde lokaal en de nieuwe machines door de 3e en 4e jaars leerlingen van Terra VO in Winsum in gebruik genomen.

Lees verder
21 januari 2021

Veel belangstelling voor de online Open Dag van Terra Winsum

Op 20 januari was de Open Dag van Terra Winsum. Deze was anders dan voorgaande jaren, want dit keer waren de geïnteresseerden niet in het schoolgebouw maar achter hun laptop te vinden.

Lees verder
20 december 2020

Succesvolle kerstactie voor voedselbank

​Leerlingen van Terra Winsum hebben zich met veel succes ingezet voor de voedselbank. Tijdens workshops hebben de leerlingen onder andere kerststukjes gemaakt, er werden doosjes versierd, kaarten gemaakt, houten kerstdeceoraties gezaagd en pindakettingen voor vogels geregen.

Lees verder
6 december 2020

Terra Rangers en Eco team in actie voor vergroening

Klimaatverandering gaat iedereen aan. De veranderingen hebben effect op ieders leefomgeving. Dit betekent dat ook íedereen een bijdrage kan leveren om eigen leefomgeving klimaatbestendig te maken en houden. De maatregelen zijn vaak eenvoudig, door kleine aanpassingen rondom eigen huis en tuin. Grofweg geldt: hoe meer groen en hoe minder tegels, des te klimaatbestendiger. Aanpakken & aanpassen: start eenvoudig door de eerste steen uit je tuin te halen!

Lees verder
1 december 2020

(Online) informatieavonden!

Op 7 en 8 december organiseert Terra Winsum informatieavonden voor ouders/verzorgers van groep 7 en 8 leerlingen van het (speciaal)basisonderwijs. Op deze avonden krijgt u meer te weten over de stap naar het voortgezet onderwijs. Terra Winsum is een christelijke school met een gevarieerd onderwijsaanbod waarin de leerling centraal staat.

Lees verder
16 november 2020

Online Scholenmarkt Groningen

Dit jaar wordt de Scholenmarkt Groningen online georganiseerd. Natuurlijk zijn wij daarbij! Wil jij alles weten over onze school, welk onderwijsaanbod we hebben, welke activiteiten we organiseren, hoe de verhouding theorie en praktijk is, welke docenten er werken...

Lees verder
4 november 2020

Overhandiging eco-systeem aan afdelingsdirecteur mevrouw Harmelink

Bij Terra Winsum hebben wij een eco-team. Hierin zitten leerlingen uit klas 1,2 en 3. Samen met een aantal docenten praten en overleggen we over duurzaamheid. Op welke wijze kunnen wij ervoor zorgen dat Terra nog duurzamer wordt.

Lees verder
19 oktober 2020

De middelbare school en studierichting is gekozen.

Uw zoon of dochter weet al naar welke school hij of zij volgend jaar wil? Als de schoolkeuze gemaakt is kunt u uw kind aanmelden bij de school waar uw kind naar toe wil. Bij Terra vo verschilt de aanmeldprocedure per vestiging. We leggen het aan u uit.

Lees verder
19 oktober 2020

Voortgezet onderwijs in de buurt

Het schooljaar op de basisschool van uw zoon of dochter is weer in volle gang. Het wordt voor u en uw kind een belangrijk jaar, met de uiteindelijke keuze voor het voortgezet onderwijs voor uw kind.

Lees verder
14 september 2020

Dit jaar geen 35e Huisdierenshow, wel fruitpersen op Terra Winsum

De jaarlijkse Huisdierenshow van Terra Winsum is in verband met het corona virus dit jaar afgelast. De organisatie vindt dit erg jammer maar ziet geen andere mogelijkheid.

Lees verder
9 september 2020

Minibeurs lassimulatoren op Terra Winsum

In het kader van het project Sterk techniekonderwijs gaat een aantal Groninger scholen een lassimulator aanschaffen

Lees verder
24 juni 2020

Diploma voor leerlingen van Terra Praktijkonderwijs Winsum

Leerlingen van het praktijkonderwijs van Terra Winsum hebben dinsdag 23 juni hun diploma ontvangen. Voor deze leerlingen is dit extra speciaal, omdat zij de eerste leerlingen van Terra Praktijkonderwijs zijn die de school verlaten met een diploma op zak.

Lees verder
5 juni 2020

Terra Incognita | MIR strijkt neer in Groningen

MIR, reizend atelier en zelfvoorzienende mobiele tentoonstellingsruimte, staat deze zomer op Suikerterrein Terra in Groningen. Hier werken beeldend kunstenaars Koos Buist (juni, juli) en Wim Warrink (augustus, september) samen met Terra aan bijzondere nieuwe projecten.

Lees verder
4 juni 2020

Examenuitslag bekend: 100% geslaagd!

Van de 137 examenkandidaten voor het VMBO-diploma zijn 137 kandidaten geslaagd. Oftewel een slagingspercentage van 100%! We zijn trots en erg tevreden over deze resultaten in tijden van Corona. #terrawinsum #slagingspercentage

Lees verder
26 mei 2020

Weer naar school!

Informatie over de openstelling van onze school na een lange periode van thuis werken en thuis onderwijs

Lees verder
13 februari 2020

Vmbo-groen diploma op zak...

Met een diploma van Terra vmbo-groen kun je alle kanten op!

Lees verder
28 januari 2020

De vestigingen van Terra VO

In de drie noordelijke provincies vind u de vestigingen van Terra VO.

Lees verder
28 januari 2020

Vier verschillende leerwegen in het vmbo

Het vmbo kent vier verschillende leerwegen: theoretische leerweg (TL), gemengde leerweg (GL), kaderberoepsgerichte leerweg (KL) en basisberoepsgerichte leerweg (BL). Wij vertellen u er graag meer over.

Lees verder
15 januari 2020

Impuls voor techniekonderwijs in Noord-Groningen

​De aanvraag voor de subsidie ‘Sterk Techniekonderwijs’ door een collectief van Het Hogeland College, Terra Winsum, het Dollard College Woldendorp, Theda Mansholt College en Rutger Kopland School is goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Lees verder
6 december 2019

Aanmelden middelbare school

Het laatste schooljaar van uw kind is in volle gang. Volgend jaar gaat uw zoon of dochter naar de middelbare school.

Lees verder
6 december 2019

Wat kost het voortgezet onderwijs?

Met welke kosten moet u rekening houden in het voortgezet onderwijs? Terra heeft alles voor u op een rij gezet.

Lees verder
31 oktober 2019

Gerharda Tamminga nieuwe voorzitter College van Bestuur Onderwijsgroep Noord

We zijn als Raad van Toezicht blij te kunnen melden dat we een geschikte kandidaat hebben gevonden voor de uitdagende functie Voorzitter van het College van Bestuur van Onderwijsgroep Noord.

Lees verder
16 oktober 2019

34e Huisdierenshow

Het is een dag waarop alle leerlingen hun huisdier mee naar school nemen en tentoonstellen aan het publiek. De dieren worden door echte keurmeesters gekeurd

Lees verder
2 oktober 2019

Diploma Theoretische leerweg voor GL’ers

Maar liefst 48 leerlingen van Terra Winsum hebben hun diploma gekregen voor de Theoretische leerweg. In totaal deden 67 leerlingen in het schooljaar 2018-2019 examen in de Gemengde leerweg.

Lees verder
13 september 2019

Impactprijs groen onderwijs

Onze wereld kan niet zonder groene oplossingen. Doe mee aan de Impactprijs 2019!

Lees verder
2 september 2019

Leerlingen Terra leren reanimeren

De derdeklassers van Terra Winsum, locatie Hamrik, begonnen het schooljaar met een VCA-cursus ‘Veiligheid op de werkvloer’. Voor het eerst werd daarbij dit jaar ook aandacht geschonken aan reanimatie.

Lees verder
26 juni 2019

Nieuwe sportvoorziening Terra Meppel

Terra Meppel VO en MBO krijgen een gezamenlijke nieuwe sportvoorziening. Deze wordt ontworpen en gerealiseerd door Wind Design + Build uit Drachten. Zij hebben de aanbesteding voor Design, Build & Maintenance gewonnen. Op 26 juni is deze samenwerking met een handtekening bekrachtigd.

Lees verder
18 juni 2019

Eco-team bezoekt vuilverwerker Omrin in Oudehaske (een verslag van een leerling)

Een kort verslag van een leerling die lid is van het Eco - team

Lees verder
12 juni 2019

Geslaagden eerste tijdvak Terra Winsum

Geslaagden eerste tijdvak Terra Winsum

Lees verder
18 april 2019

Nieuw lid Raad van Toezicht

Mevrouw Lisette de Ruigh is het nieuwe lid Raad van Toezicht van het Dollard College, rsg de Borgen, Terra en Onderwijsgroep Noord.

Lees verder
26 maart 2019

Kennismaken met een nieuwe school

Een nieuwe school kiezen is spannend, maar ook leuk. Uw zoon of dochter heeft al kennisgemaakt met de nieuwe school tijdens een open dag of een doedag.

Lees verder
24 maart 2019

Meet en Greet leerlingen PrO met werkgevers

Lees verder
18 maart 2019

hGL naar Den Haag!

Op donderdag 14 maart ging een delegatie van scholen die het Groene Lyceum aanbieden naar de Tweede Kamer.

Lees verder
5 maart 2019

Vertrek Astrid Berendsen

Lees verder
12 februari 2019

Warmetruiendag

Met deze actie willen ze mensen bewust maken van de klimaatveranderingen in de wereld.

Lees verder
6 december 2018

Welke school past het beste?

Gaat uw zoon of dochter volgend jaar naar het voortgezet onderwijs en bent u volop bezig met het maken van de keuze?

Lees verder
4 december 2018

Terra Winsum tekent intentieverklaring Eco-Schools

Terra Winsum zet zich in om met het 7-stappenplan van Eco-schools in twee jaar tijd de felbegeerde 'Groene vlag' te verdienen. Wethouder Blok vertelde dat de gemeente hen hier graag bij wil ondersteunen en zette de deur voor samenwerking wijd open.

Lees verder
15 november 2018

Alles over het puberbrein!

De werking van het puberbrein, het stellen van grenzen, social media...

Lees verder
15 november 2018

Nieuwe website Terra VO live!

Vanaf 15 november is de nieuwe website Terra VO live.

Lees verder
13 november 2018

Duurzaam Terra Winsum!

Duurzaamheid en Terra Winsum; een goede combi!

Lees verder
16 oktober 2018

Doe maar... Terra Winsum!

Heb jij de Open Dag en de Doedag al genoteerd in jouw agenda?

Lees verder