Nieuws

14 juni 2024

Update n.a.v. datalek Iddink, schoolboekenleverancier Terra

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Uit onderzoek van Iddink blijkt nu dat er data van scholen vanaf 2001 betrokken zijn in de cyberaanval.

Lees verder
26 april 2024

Schitterend schoolgala bij Terra Winsum

Gisteren was een feestelijke avond speciaal voor alle examenkandidaten van het vmbo-groen, Het Groene Lyceum en leerlingen van Praktijkonderwijs van Terra Winsum.

Lees verder
13 april 2024

Cyberaanval bij Iddink, schoolboekenleverancier Terra

Iddink Learning Materials BV is getroffen door een cyberaanval. Iddink is voor onze school de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen.

Lees verder
8 maart 2024

Speurtocht Terra Winsum levert beloning op voor leerling Jansenius de Vriesschool Warffum

Akasha Krakowk is de gelukkige winnares van de speurtocht van de Open Dag van Terra Winsum. Tijdens de Open Dag op de Hamrik in Winsum kregen bezoekende leerlingen de kans om deel te nemen aan een boeiende digitale speurtocht.

Lees verder
1 maart 2024

Ontdek het nieuwe schoolplan van Terra VO: ons kompas voor goed groen onderwijs!

Denken, ontdekken én doen in de veelzijdigheid van de groene wereld.

Lees verder
23 januari 2024

Het Groene Lyceum van Terra viert trots 15-jarig bestaan

Feestelijke mijlpaal: het Groene Lyceum van Terra bestaat 15 jaar!

Lees verder
8 december 2023

Succesvolle Zorg & Verzorging Roadshow

Op maandag 4 december vertrokken 40 leerlingen van Terra Winsum en Het Hogeland College Winsum en Uithuizen op weg voor de derde sector Roadshow van dit jaar: Zorg & Verzorging.

Lees verder
5 december 2023

Het Groene Lyceum groeit!

Het gaat goed met het Groene Lyceum! Dit schooljaar hebben landelijk bijna 500 leerlingen gekozen voor deze praktische leerroute.

Lees verder
9 november 2023

Leerlingen Terra Winsum en Hogeland College op sectorbezoek Bouwen en Wonen

Leerlingen van Terra Winsum en het Hogeland College brachten op donderdag 2 november een bezoek aan twee bedrijven in de sector BW(I): Bouwen en Wonen.

Lees verder
12 oktober 2023

Kennismaken met de sector Horeca, Bakkerij en Recreatie

Leerlingen Terra Winsum & HHC Winsum en Uithuizen op bezoek bij bedrijven in de regio.

Lees verder
29 juni 2023

Een unieke kijk op het lokale onderwijs komt tot zijn recht in Winsum

De VO-scholen in Winsum hebben een gezamenlijke techniekdag georganiseerd voor groep 7 leerlingen van vijf verschillende basisscholen in Winsum.

Lees verder
17 mei 2023

Praktijkonderwijs trots op leerlingen die VCA-examen halen

Maar liefst 26 leerlingen van het Praktijkonderwijs van Terra Winsum hebben hun VCA-diploma behaald. Een veelgevraagd certificaat in het werkveld. Proficiat aan de geslaagde leerlingen!

Lees verder
11 mei 2023

Terra Landgoedfair

Op 7 juni 2023 organiseert Terra Winsum haar tweede editie van de ‘Terra Landgoedfair’.

Lees verder
10 maart 2023

Groen onderhoud door leerlingen en studenten van Terra in Baflo

Onlangs hebben leerlingen in een keuzevak buiten de school hun kennis mogen toepassen. Ze voerden een groen onderhoudsplan uit op het sportpark van RZB in Baflo.

Lees verder
24 februari 2023

Terra Winsum ontvangt internationaal bezoek

Op woensdag 22 februari kreeg Terra Winsum internationaal bezoek. Zij ontvingen Tre Easterly, assistent-professor landbouwonderwijs aan de universiteit van Florida in de Verenigde Staten. Dhr. Easterly is gespecialiseerd in landbouwonderwijs op middelbare scholen en bezocht Terra Winsum graag om meer te weten te komen over het landbouwonderwijs in Nederland.

Lees verder
27 januari 2023

Open Dag Terra Winsum goed bezocht!

Na twee jaar vol coronabeperkingen mocht Terra Winsum op woensdag 25 januari haar deuren weer openen voor basisschoolleerlingen uit de omgeving. Ontzettend fijn voor alle geïnteresseerde basisschoolleerlingen die voor een belangrijke keuze staan; naar welke middelbare school gaan zij na de zomervakantie?

Lees verder
16 december 2022

Meer keuze voor vo-leerlingen in Winsum

Voor leerlingen van Terra en het Hogeland College is het sinds dit schooljaar mogelijk om, buiten hun profielkeuze, andere richtingen te ontdekken. Dit kan doordat beide vo-scholen in Winsum gezamenlijk een aantal keuzevakken aanbieden.

Lees verder
30 november 2022

Leerlingen klas 2 winnen prijs bij techniekbeurs

Tijdens hun biologieles werden Job Dijkstra (foto) en Nienke Schaap verrast door Johan Talman, de fietstechniekdocent van het Noorderpoort. Hij kwam prijzen overhandigen!

Lees verder
21 november 2022

Ouderavond over het gebruik van Social Media

Op maandag 21 november, hebben wij voor geïnteresseerde eersteklas ouder(s)/verzorger(s) een informatieavond vanuit het vak en aandachtspunt Social Media gehad.

Lees verder
14 oktober 2022

Ook een Roadshow voor onze derdeklassers

Op donderdag 6 oktober hebben onze derdeklassers ook mogen deelnemen aan een Sector Roadshow. Wij bezochten deze dag bedrijven en een onderwijsinstelling in de sector Mobiliteit en Transport.

Lees verder
3 oktober 2022

Roadshow in de sector Groen was een succes!

Voor onze, en de schoolverlaters van het HHC Uithuizen en Winsum, was 29 september weer een dag vol met rijke ervaringen.

Lees verder
15 juli 2022

Leren over duurzaamheid in Oostenrijk

Terra Winsum organiseert samen met jongerenwerk Barkema en de Haan een uitwisseling naar Oostenrijk. In totaal vertrekken 10 leerlingen van het ECO-team van Terra Winsum met 2 begeleiders van Barkema en De Haan en een docent van Terra eind september naar Oostenrijk. Tijdens de uitwisseling staat het delen van kennis over duurzaamheid, klimaatverandering en het milieu centraal.

Lees verder
23 maart 2022

Terra Winsum ‘Digitaal Geletterde School’ Leren over (social) media, nepnieuws en cybercriminaliteit

Op dinsdag 22 maart ontving Terra Winsum het predicaat ‘Digitaal Geletterde School’. In een tweejarig begeleidingstraject vanuit het ICT-onderwijsprogramma van Kansrijke Groningers heeft Terra dit traject succesvol afgerond. Hiermee is Terra Winsum de eerste middelbare school in Winsum die deze erkenning ontvangt.

Lees verder
4 maart 2022

Sector Roadshow Bouwen en Wonen

Op 4 maart hebben leerlingen van Terra Winsum en Het Hogeland College in Winsum en Uithuizen twee bedrijven bezocht in de sector Bouwen en Wonen: BWI. Het initiatief werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van Vakland Hogeland en decanen van verschillende vmbo-scholen in de regio. Anders dan andere roadshows, bijvoorbeeld die met betrekking tot Horeca, Bakkerij en Recreatie van afgelopen november, was er dit keer geen docent mee in de bus met de leerlingen, maar werd er een vervolgopleiding bezocht. De leerlingen en hun begeleiders bezochten samen Eemshout Prefab, het Alfa-college en De Tirrel.

Lees verder
14 maart 2022

Terra in actie voor Oekraïne

Een aantal weken geleden zijn wij gestart met een actie om de Oekraïners te helpen in hun tekorten.

Lees verder
27 januari 2022

Online Open Dag Terra Winsum door maar liefst 450 huiskamers gevolgd

Vanuit ruim 450 huiskamers is woensdag 26 januari de online Open Dag van Terra Winsum gevolgd. Leerlingen van groep 7/8 en hun ouder(s)/verzorger(s) kregen op een bijzondere manier informatie over het vmbo-groen, Het Groene Lyceum en het Praktijkonderwijs van Terra Winsum.

Lees verder
14 december 2021

Informatieavond vmbo-groen gemist?

Op maandag 13 december gaven wij online een voorlichting over onze vmbo-groen afdeling. In dit nieuwsbericht staat er een link naar onze opgenomen voorlichting.

Lees verder
7 juli 2021

Leerlingen van Terra Winsum zetten zich in voor een schone buurt

De hele maand juni stond voor alle eerste klassen van Terra Winsum in het teken van duurzaamheidsprojecten. Leerlingen kregen bij de uitvoering van de projecten punten toegekend, waarmee zij uiteindelijk mooie prijzen konden winnen. Het project is opgezet vanuit de Hanzehogeschool Groningen (ALO) en Eco-Schools. Het doel van het project is om leerlingen bewust te maken van milieu en duurzaamheid. Bovendien zijn de leerlingen tijdens het uitvoeren van de projecten lekker in beweging. Ook daar konden ze punten mee verdienen. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

Lees verder
30 juni 2021

Succesvolle start van een samenwerking tussen twee vmbo-scholen in Winsum

Onlangs hebben leerlingen van Het Hogeland College in Winsum en Terra Winsum met elkaar kennisgemaakt. De kennismaking stond in het teken van de start van de samenwerking tussen beide scholen. Eerstejaars leerlingen van beide scholen ontmoetten elkaar deze dag bij voetbalvereniging VV Winsum. Door met elkaar sportieve en ‘groene’ activiteiten uit te voeren, hebben ze op informele wijze kennis met elkaar kunnen maken.

Lees verder
24 juni 2021

Nieuw accugereedschap voor Terra Winsum

Het huidige schooljaar is bijna ten einde maar de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn in volle gang. Voor de keuzevakken Werk in Tuin en Landschap en Groene machinepark hebben onze collega’s van de groene praktijkvakken accugereedschap mogen aanschaffen. Het gaat om onder andere een bosmaaier, duwmaaier, heggenschaar en een bladblazer. Mede door de educatiekorting van 4-en-1 Service Winsum heeft de school een mooie selectie kunnen maken. Uiteraard is er gedacht aan de veiligheid. Helmen, gehoorbescherming en veiligheidsbrillen mogen natuurlijk niet ontbreken. Leerlingen uit klas 1a hebben enthousiast geholpen met het uitpakken van de gereedschappen. #sameninderegio

Lees verder
19 maart 2021

Nieuw laslokaal met lassimulator voor Terra Winsum

Terra Winsum heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in mooie nieuwe lasmachines, in een verbeterd laslokaal en een lassimulator. Dit schooljaar werd het vernieuwde lokaal en de nieuwe machines door de 3e en 4e jaars leerlingen van Terra VO in Winsum in gebruik genomen.

Lees verder
21 januari 2021

Veel belangstelling voor de online Open Dag van Terra Winsum

Op 20 januari was de Open Dag van Terra Winsum. Deze was anders dan voorgaande jaren, want dit keer waren de geïnteresseerden niet in het schoolgebouw maar achter hun laptop te vinden.

Lees verder
20 december 2020

Succesvolle kerstactie voor voedselbank

​Leerlingen van Terra Winsum hebben zich met veel succes ingezet voor de voedselbank. Tijdens workshops hebben de leerlingen onder andere kerststukjes gemaakt, er werden doosjes versierd, kaarten gemaakt, houten kerstdeceoraties gezaagd en pindakettingen voor vogels geregen.

Lees verder
6 december 2020

Terra Rangers en Eco team in actie voor vergroening

Klimaatverandering gaat iedereen aan. De veranderingen hebben effect op ieders leefomgeving. Dit betekent dat ook íedereen een bijdrage kan leveren om eigen leefomgeving klimaatbestendig te maken en houden. De maatregelen zijn vaak eenvoudig, door kleine aanpassingen rondom eigen huis en tuin. Grofweg geldt: hoe meer groen en hoe minder tegels, des te klimaatbestendiger. Aanpakken & aanpassen: start eenvoudig door de eerste steen uit je tuin te halen!

Lees verder
1 december 2020

(Online) informatieavonden!

Op 7 en 8 december organiseert Terra Winsum informatieavonden voor ouders/verzorgers van groep 7 en 8 leerlingen van het (speciaal)basisonderwijs. Op deze avonden krijgt u meer te weten over de stap naar het voortgezet onderwijs. Terra Winsum is een christelijke school met een gevarieerd onderwijsaanbod waarin de leerling centraal staat.

Lees verder
16 november 2020

Online Scholenmarkt Groningen

Dit jaar wordt de Scholenmarkt Groningen online georganiseerd. Natuurlijk zijn wij daarbij! Wil jij alles weten over onze school, welk onderwijsaanbod we hebben, welke activiteiten we organiseren, hoe de verhouding theorie en praktijk is, welke docenten er werken...

Lees verder
4 november 2020

Overhandiging eco-systeem aan afdelingsdirecteur mevrouw Harmelink

Bij Terra Winsum hebben wij een eco-team. Hierin zitten leerlingen uit klas 1,2 en 3. Samen met een aantal docenten praten en overleggen we over duurzaamheid. Op welke wijze kunnen wij ervoor zorgen dat Terra nog duurzamer wordt.

Lees verder
14 september 2020

Dit jaar geen 35e Huisdierenshow, wel fruitpersen op Terra Winsum

De jaarlijkse Huisdierenshow van Terra Winsum is in verband met het corona virus dit jaar afgelast. De organisatie vindt dit erg jammer maar ziet geen andere mogelijkheid.

Lees verder
9 september 2020

Minibeurs lassimulatoren op Terra Winsum

In het kader van het project Sterk techniekonderwijs gaat een aantal Groninger scholen een lassimulator aanschaffen

Lees verder
4 juni 2020

Examenuitslag bekend: 100% geslaagd!

Van de 137 examenkandidaten voor het VMBO-diploma zijn 137 kandidaten geslaagd. Oftewel een slagingspercentage van 100%! We zijn trots en erg tevreden over deze resultaten in tijden van Corona. #terrawinsum #slagingspercentage

Lees verder
24 juni 2020

Diploma voor leerlingen van Terra Praktijkonderwijs Winsum

Leerlingen van het praktijkonderwijs van Terra Winsum hebben dinsdag 23 juni hun diploma ontvangen. Voor deze leerlingen is dit extra speciaal, omdat zij de eerste leerlingen van Terra Praktijkonderwijs zijn die de school verlaten met een diploma op zak.

Lees verder
26 mei 2020

Weer naar school!

Informatie over de openstelling van onze school na een lange periode van thuis werken en thuis onderwijs

Lees verder
15 januari 2020

Impuls voor techniekonderwijs in Noord-Groningen

​De aanvraag voor de subsidie ‘Sterk Techniekonderwijs’ door een collectief van Het Hogeland College, Terra Winsum, het Dollard College Woldendorp, Theda Mansholt College en Rutger Kopland School is goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Lees verder
2 oktober 2019

Diploma Theoretische leerweg voor GL’ers

Maar liefst 48 leerlingen van Terra Winsum hebben hun diploma gekregen voor de Theoretische leerweg. In totaal deden 67 leerlingen in het schooljaar 2018-2019 examen in de Gemengde leerweg.

Lees verder
16 oktober 2019

34e Huisdierenshow

Het is een dag waarop alle leerlingen hun huisdier mee naar school nemen en tentoonstellen aan het publiek. De dieren worden door echte keurmeesters gekeurd

Lees verder
2 september 2019

Leerlingen Terra leren reanimeren

De derdeklassers van Terra Winsum, locatie Hamrik, begonnen het schooljaar met een VCA-cursus ‘Veiligheid op de werkvloer’. Voor het eerst werd daarbij dit jaar ook aandacht geschonken aan reanimatie.

Lees verder
12 juni 2019

Geslaagden eerste tijdvak Terra Winsum

Geslaagden eerste tijdvak Terra Winsum

Lees verder
18 juni 2019

Eco-team bezoekt vuilverwerker Omrin in Oudehaske (een verslag van een leerling)

Een kort verslag van een leerling die lid is van het Eco - team

Lees verder
24 maart 2019

Meet en Greet leerlingen PrO met werkgevers

Lees verder
12 februari 2019

Warmetruiendag

Met deze actie willen ze mensen bewust maken van de klimaatveranderingen in de wereld.

Lees verder
6 december 2018

Welke school past het beste?

Gaat uw zoon of dochter volgend jaar naar het voortgezet onderwijs en bent u volop bezig met het maken van de keuze?

Lees verder
4 december 2018

Terra Winsum tekent intentieverklaring Eco-Schools

Terra Winsum zet zich in om met het 7-stappenplan van Eco-schools in twee jaar tijd de felbegeerde 'Groene vlag' te verdienen. Wethouder Blok vertelde dat de gemeente hen hier graag bij wil ondersteunen en zette de deur voor samenwerking wijd open.

Lees verder
16 oktober 2018

Doe maar... Terra Winsum!

Heb jij de Open Dag en de Doedag al genoteerd in jouw agenda?

Lees verder
13 november 2018

Duurzaam Terra Winsum!

Duurzaamheid en Terra Winsum; een goede combi!

Lees verder