Terra Winsum ontvangt internationaal bezoek

Dhr. Easterly heeft middels een presentatie van J. de Munck (afdelingsdirecteur Terra Winsum), en gesprekken met docenten en leerlingen een goed beeld gekregen over Terra Winsum en het onderwijs dat zij aanbiedt. “Het was een erg plezierig bezoek. We hebben Dhr. Easterly veel over ons onderwijs kunnen vertellen. Zo was hij onder de indruk van onze driehoeksgesprekken. Dit zijn gesprekken die wij jaarlijks voeren met een leerling, de ouder(s) en de school. Dit doen wij omdat wij het belangrijk vinden dat ouders betrokken zijn bij school, maar vooral bij de ontwikkeling van hun kind door mee te denken, te beslissen en te doen”, vertelt afdelingsdirecteur J. de Munck.
Een ander goed voorbeeld dat Dhr. Easterly mee terug neemt naar Florida is het LOB-programma van Terra Winsum. Terra Winsum begeleidt leerlingen tijdens het LOB-programma in het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding, zoals de Roadshows in de regio waarbij leerlingen kennismaken met bedrijven uit een sector.

 

Binnenkort krijgt het internationaal bezoek een vervolg. Studenten (docenten in opleiding) van de universiteit van Florida kunnen tijdens een online meet & greet vragen kunnen stellen aan de afdelingsdirecteur van Terra Winsum.