Ook een Roadshow voor onze derdeklassers

Voor het eerst in de geschiedenis van onze Roadshows, zijn wij donderdag 6 oktober met geïnteresseerde derdeklassers van HHC Winsum en Uithuizen gezamenlijk in een bus gestapt. Met in totaal 49 leerlingen bezochten wij bedrijven in de sector Mobiliteit & Transport.

Deze sector is enorm kansrijk en wij hebben ervoor gekozen een uitstapje te maken naar Bakker Ulrum LMB B.V., waar wij onder begeleiding van de werkplaatschef Hielke van der Veen werden rondgeleid en de leerlingen alle onderhanden werkzaamheden konden bekijken. En konden uitvoeren: in een heuze competitie werden de scholen uitgedaagd om zo vaak als mogelijk een band te wisselen bij een oude Ford tractor, wat uiteraard een leuke bezigheid was!

Na afloop van deze competitie zijn we naar het Noorderpoort Automotive en Noorderpoort Logistiek gereden in de stad. Een plek waar wij mochten kennismaken met de opleidingen vanuit de mobiliteitsbranche en logistiek. Ontzettend leerzaam en voor leerlingen ook interessant om de praktijkruimten te bekijken. 

Na afloop van deze rondleiding zijn wij doorgereden naar Uithuizermeeden en bezochten wij UVO Vervoer B.V.. De leerlingen hebben daar kennisgemaakt met de diverse beroepen in de wereld van personenvervoer, waaronder ook hun eigen garage en monteurs. Al met al weer een dag waarbij leerlingen een beeld hebben kunnen vormen van hun mogelijkheden in de sector M&T.