Meet en Greet leerlingen PrO met werkgevers

Leerlingen van de 3e en 4e klas van Terra Praktijkonderwijs gingen onlangs in gesprek met een aantal werkgevers. Deze meet en greet was in het kader van de Dag van de 1000 voorbeelden georganiseerd door de jobcoaches van Terra Praktijkonderwijs Winsum in samenwerking met het team Werkgeversdienstverlening van Werkplein Ability.

 

Prima formule

Een breed scala aan bedrijven uit de gemeente was aanwezig bij de meet-en-greet op het  Praktijkonderwijs aan de Onderdendamsterweg. Wethouder Mariette de Visser opende de middag: “Veel werkgevers zijn op zoek naar werknemers. Vanuit het praktijkonderwijs via stage naar werk is een prima formule.”  De leerlingen van Terra gingen vervolgens in gesprek met werkgevers als Jumbo, Asito, De Hoven, Wijkleerbedrijf Winsum, Abiant, Buo, Beleef Lauwersoog, Lutjepotje, Gemeente Het Hogeland en Tuincentrum Doff/Spruitkoolbedrijf.

Samenwerken loont

De middag was een prima gelegenheid voor de leerlingen om kennis te maken met het werk bij werkgevers in de regio en de stagemogelijkheden te ontdekken. De werkgevers van hun kant toonden zich verheugd over de interesse van de leerlingen in werken bij hun bedrijf. Aan het eind van de middag bedankte wethouder Kristel Rutgers de werkgevers met een bloemetje voor hun bijdrage: “Samenwerken loont, we kunnen terugkijken op een geslaagde middag!” 

 

Fotobijschrift: Leerlingen in gesprek met werkgevers