Open Dag Terra Winsum goed bezocht!

Na twee jaar vol coronabeperkingen mocht Terra Winsum op woensdag 25 januari haar deuren weer openen voor basisschoolleerlingen uit de omgeving. Ontzettend fijn voor alle geïnteresseerde basisschoolleerlingen die voor een belangrijke keuze staan; naar welke middelbare school gaan zij na de zomervakantie? 

De belangstelling voor de Open Dag was groot. Bijna 400 basisschoolleerlingen kwamen met hun ouder(s)/ verzorger(s) langs voor een kennismaking. ‘Het was fijn om deze leerlingen uit de regio te ontmoeten in onze schoolgebouwen. We merken dat het voor leerlingen waardevol is dat dit weer kan. Je maakt zo immers beter kennis met een school dan via een scherm. Ook voor ouders is het belangrijk om sfeer te proeven op een school en daar is de Open Dag erg geschikt voor”, blikt Jeroen de Munck, afdelingsdirecteur Terra Winsum, terug. 

De bezoekers konden het schoolgebouw verkennen en maakten kennis met de verschillende mogelijkheden die Terra Winsum te bieden heeft. De school biedt vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs aan. Hierbij wordt theorie afgewisseld met de praktijk. Tijdens de Open Dag van het vmbo-groen en Het Groene Lyceum konden belangstellenden onder andere een bloemstukje en een telefoonhouder maken, er kon worden gesport en er was een digitale speurtocht door de school. Er was ook aandacht voor het unieke Loopbaanoriëntatie en begeleidingsprogramma, waarin de leerlingen van Terra begeleid worden in het bewust worden van wat ze kunnen en wat ze zouden willen tijdens en na de opleiding bij Terra. Hiervoor worden er binnen en buiten de school verschillende activiteiten ingericht. 


Doemiddag 8 februari 

Binnenkort staat er nog een Doemiddag op het programma bij Terra Winsum. Deze staat gepland op 8 februari. Leerlingen van groep 8 krijgen dan alle gelegenheid om nog nader kennis te maken met Terra Winsum. Wel graag opgeven van tevoren (liefst voor 30 januari) via de site winsum.voterra.nl.