Welkom bij de Open Dag pagina

Op 24 januari 2024 organiseerden wij onze Open Dag. Op deze dag deden wij onze deuren open voor alle belangstellenden! Tijdens de Open Dag gaven we informatie over onze leerwegen, maar nog veel belangrijker: we lieten samen met onze docenten en leerlingen je kennismaken met onze (praktijk)vakken en bovendien vertelden we welke activiteiten wij buiten de school doen. Op deze pagina kun je nog eens teruglezen wat er te zien was.

Welkom bij de Open Dag pagina

Vmbo-groen en Het Groene Lyceum

Klik hiernaast voor een informatieve film van onze leerwegen vmbo-groen en Het Groene Lyceum aan de Hamrik 4a in Winsum.

Afdeling Praktijkonderwijs

Klik hiernaast voor een informatie film over onze afdeling van het Praktijkonderwijs. Deze locatie bevindt zich aan de Onderdendamsterweg 43a in Winsum

Benieuwd naar het vak Dier?

Wil je weten wat je allemaal doet bij het vak Dier, of het een verplicht vak is en of je dierenarts kan worden? Elisa vertelt het jou in het filmpje hiernaast!

Ontdek het vak Koken!

Martijn vertelt jou alles over het vak Koken bij Terra Winsum. Bijvoorbeeld of je alles mag koken wat je leuk vindt en (natuurlijk heel belangrijk om te weten) of je ook mag proeven wat je hebt gemaakt!

Techniek, kies jij hiervoor?

Benieuwd wat je allemaal leert bij het vak Techniek? Bekijk dan het filmpje van Elise. Zij vertelt je in welk leerjaar je dit vak krijgt en of het ook geschikt is voor meisjes!

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Als je kiest voor vmbo-groen, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Ook bieden we LWOO aan. Wat dat allemaal inhoudt? Daar vertellen we in de presentatie hiernaast meer over. Laat je verrassen en uitdagen op het vmbo-groen bij Terra Winsum!

Bekijk hier de presentatie over het vmbo-groen!

Klik hier

Bekijk hier de presentatie over het Groene Lyceum!

Klik hier

Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!

Hou jij er van om met je neus in de boeken te zitten maar vind je de praktijk ook fijn? Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar de mensen elkaar kennen? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum sluit je af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kun je naar het hbo of beginnen in een beroep. Hier word je goed op voorbereid tijdens alle schooljaren. Meer weten? Bekijk dan de presentatie!

Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!