Informatie voor brugklassers

Je zit in groep acht en kiest straks naar welke middelbare school je gaat. Een nieuwe school is best spannend, daarom helpen we je graag op weg. Je vindt hier alle belangrijke informatie voor als jij straks bij ons op school start. We proberen zoveel mogelijk uit te leggen, maar mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen.

Je staat er niet alleen voor

De stap van basisschool naar voortgezet onderwijs is best groot. Misschien duurt het even voor je gewend bent. Logisch… Daarom krijg je veel aandacht en begeleiding. We willen graag weten hoe het met je gaat en of je het leuk vindt op school. Elke klas heeft een eigen mentor. Kies je voor Terra Winsum, dan ontmoet je al voor de start van het schooljaar jouw mentor. De mentor komt alvast even bij jou thuis om kennis te maken. Bij je mentor kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, dat is fijn. Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Bij Terra sta je er nooit alleen voor.

Kennismaken met je nieuwe klas voor de zomervakantie

Voor de zomervakantie maak je op een middag kennis met je klasgenoten. Dat is fijn, want dan ken je je klas al een beetje als je na de zomervakantie op Terra Winsum start. Misschien je kun al alvast afspraken maken met wie je straks samen naar school kunt fietsen.

Kennismakingskamp

Om je klasgenoten en je mentor nog beter te leren kennen ga je aan het begin van het schooljaar op kennismakingskamp. Je zult meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. Na deze week beginnen de 'echte' lessen.

Lesrooster

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar ontvang je een basisrooster. Hierin staan docentcodes, vakcodes, lokaalnummers en lestijden. Zo weet je precies wanneer je op school wordt verwacht en wanneer je vrij bent.

Kluisjes

Al onze leerlingen hebben een eigen kluis. Hierin kun je bijvoorbeeld boeken of gymkleren bewaren die je op dat moment niet nodig hebt. Informatie over het huren van een kluisje ontvang je tijdens de eerste schoolweek.