Onze school

Als je kiest voor Terra Winsum, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! Terra Winsum heeft twee locaties; aan de Hamrik kun je terecht voor vmbo-groen en het Groene Lyceum, bij de Onderdendamsterweg vind je Praktijkonderwijs.  We vinden het belangrijk dat iedere leerling zich prettig en veilig voelt op school. We wisselen de theorie af met de praktijk. Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. De natuur speelt een grote rol bij ons bij school. Dat maakt het leren extra leuk.

Terra Winsum is een christelijke school. Leerlingen helpen mee om vieringen, zoals Pasen en Kerst, te organiseren. Naast deze bijzondere feesten maken we van elke dag iets moois. We beginnen 's ochtends op school met een dagopening. Goed met elkaar omgaan en samen de goede dingen vieren; dat vinden we belangrijk!

Wil je alvast een kijkje nemen? Dat kan!

Je kunt alvast een virtuele tour maken door onze school:
- klik hier voor een tour door onze locatie van het Praktijkonderwijs
- klik hier voor een tour door onze locatie van het vmbo-groen en het Groene Lyceum

De wereld aan je voeten

Theorie is belangrijk. Je kunt er veel van leren. Maar bij ons zit je niet alleen in de schoolbanken. We vinden de praktijk ook heel belangrijk. Je gaat dus ook de wijde wereld in bij Terra! Zo loop je stage bij allerlei soorten organisaties. Op deze manier kun je kennismaken met bepaalde beroepen en kijken wat je ervan vindt. Daarnaast heb je dan nog de maatschappelijke stage. We bedenken elk jaar weer mooie activiteiten die waardevol zijn voor de wereld. Een schoolplein of kinderboerderij opknappen, samen met oudere mensen een mooi bloemstuk maken of zwerfvuil ophalen... het zijn een paar voorbeelden. Misschien heb je zelf een goed idee voor de maatschappelijke stage.

Veel leuke dingen doen

School moet natuurlijk wél leuk zijn! Onze leerlingen doen daarom veel leuke dingen. Wat denk je van schoolfeesten, excursies, stedentrips en voorstellingen? Leuk vooruitzicht toch?! Daarnaast doen we veel met kunst en cultuur op school. In de onderbouw ontdek je bij het vak beeldende vorming vaardigheden en technieken om beeldend werk te maken. In de bovenbouw krijg je het vak culturele en kunstzinnige vorming (CKV). Je maakt dan kennis met bijvoorbeeld dans, drama, muziek, film en beeldende kunst. We organiseren excursies en je leert kijken naar kunst, kunst beoordelen en je mening vormen over kunst en cultuur. Belangrijk, want het is overal om je heen! Op de social media pagina van Terra Winsum zie je wat er nog meer voor leuks gebeurt op school.

Roken? Dacht het niet.

Terra is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Heel gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers. We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren. Goede actie!

Eco-schools

Terra Winsum heeft het project Eco-schools gelanceerd. Het Ecoteam zet zich samen met de leerlingen in om op meerdere vlakken duurzaam om te gaan met het schoolgebouw en de hele leeromgeving!

Meepraten

Wil jij graag meepraten over hoe dingen gaan op school? Mooi! We hebben namelijk een actieve leerlingenraad die leuke activiteiten organiseert. Bijvoorbeeld met Sinterklaas of op Valentijnsdag. Ook geeft de raad zijn mening aan de directie over allerlei onderwerpen. Dankzij de leerlingenraad worden er nu bijvoorbeeld gezonde broodjes verkocht in de kantine en de leerlingenraad organiseert het schoolfeest. Jouw ouders/verzorgers kunnen ook meedenken en meepraten in de Ouderklankbordgroep (OKG).

Sfeerimpressie

Bekijk dit filmpje om ons vmbo onderwijs te ervaren en om te zien hoe leuk Terra Winsum is! 

Wil je een filmpje zien van onze locatie Praktijkonderwijs, klik dan hier