Wil je meer weten over onze school?

Klik hier

Welkom bij Terra Winsum!

Welkom bij Terra Winsum! Hier lees je van alles over onze school. Ons onderwijs is afwisselend en lekker praktisch: cultuur, koken, groene vakken en sport vormen een prettige onderwijsmix met de theoretische vakken. Benieuwd wat onze school precies inhoudt? Bekijk deze website maar eens goed! Wij zijn groen… en nog veel meer!

Welkom bij Terra Winsum!

Dit is ons onderwijsaanbod

Terra Winsum biedt verschillende onderwijsvormen aan; vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Bij ons krijg je een gevarieerd en veelzijdig onderwijs. Je zit natuurlijk in de schoolbanken, maar je gaat er ook op uit. De natuur is belangrijk bij ons, dus je bent veel buiten bezig!

Vmbo-groen

Niet alleen in de schoolbanken!

Bij Terra kun je kiezen voor vmbo-groen. Je hebt naast theorie veel praktijkvakken. Je bent dus lekker veel buiten bezig. Je kunt kiezen uit drie leerwegen: Gemengde leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Basisberoepsgerichte leerweg. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

Onderwijs voor slimme doeners!

Kun jij goed leren, maar hou jij ook van de praktijk? Dan is het Groene Lyceum echt iets voor jou. Je kunt bij ons in zes of vijf jaar een vmbo- en mbo diploma halen. Het Groene Lyceum is een fijne school, met ruimte voor theorie en praktijk. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder
Praktijkonderwijs

Voorbereiden op de toekomst

Leer jij het beste door te doen en heb je extra begeleiding nodig? Dan kun je terecht bij Praktijkonderwijs Winsum. Je krijgt bij ons veel praktijkvakken.

Lees verder

Leerlingen van groep 7 en 8

Volgend jaar ga jij naar het voortgezet onderwijs. Spannend, maar leuk! Bij Terra Winsum kun je op de Hamrik naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Bij de locatie aan de Onderdendamsterweg kun je naar Praktijkonderwijs. Terra Winsum, iets voor jou?

Lees verder
 • DSC_9752
 • Welkom bij Terra Winsum

 • Terra Winsum Bio-6
 • Terra Winsum CKV-1
 • Theorie en praktijk

 • Terra Winsum CKV-10
 • Terra Winsum CKV-12
 • Terra Winsum Fietsen-6
 • Terra Winsum Groen-13
 • De wereld aan je voeten!

 • Terra Winsum Groen-16
 • Terra Winsum Kantine-9

Ouders

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Een van de scholen waarvoor gekozen kan worden is Terra. Bij Terra Winsum kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Hier vindt u alle belangrijke informatie over onze school!

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
7 juli 2021

Leerlingen van Terra Winsum zetten zich in voor een schone buurt

De hele maand juni stond voor alle eerste klassen van Terra Winsum in het teken van duurzaamheidsprojecten. Leerlingen kregen bij de uitvoering van de projecten punten toegekend, waarmee zij uiteindelijk mooie prijzen konden winnen. Het project is opgezet vanuit de Hanzehogeschool Groningen (ALO) en Eco-Schools. Het doel van het project is om leerlingen bewust te maken van milieu en duurzaamheid. Bovendien zijn de leerlingen tijdens het uitvoeren van de projecten lekker in beweging. Ook daar konden ze punten mee verdienen. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

Lees verder
30 juni 2021

Succesvolle start van een samenwerking tussen twee vmbo-scholen in Winsum

Onlangs hebben leerlingen van Het Hogeland College in Winsum en Terra Winsum met elkaar kennisgemaakt. De kennismaking stond in het teken van de start van de samenwerking tussen beide scholen. Eerstejaars leerlingen van beide scholen ontmoetten elkaar deze dag bij voetbalvereniging VV Winsum. Door met elkaar sportieve en ‘groene’ activiteiten uit te voeren, hebben ze op informele wijze kennis met elkaar kunnen maken.

Lees verder
24 juni 2021

Nieuw accugereedschap voor Terra Winsum

Het huidige schooljaar is bijna ten einde maar de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn in volle gang. Voor de keuzevakken Werk in Tuin en Landschap en Groene machinepark hebben onze collega’s van de groene praktijkvakken accugereedschap mogen aanschaffen. Het gaat om onder andere een bosmaaier, duwmaaier, heggenschaar en een bladblazer. Mede door de educatiekorting van 4-en-1 Service Winsum heeft de school een mooie selectie kunnen maken. Uiteraard is er gedacht aan de veiligheid. Helmen, gehoorbescherming en veiligheidsbrillen mogen natuurlijk niet ontbreken. Leerlingen uit klas 1a hebben enthousiast geholpen met het uitpakken van de gereedschappen. #sameninderegio

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra VO Winsum op dit moment in de planning heeft staan.