Kom je ook naar onze Terra Landgoedfair op 1 juni in Onderdendam?

Lees verder

Welkom bij Terra Winsum!

Welkom bij Terra Winsum! Hier lees je van alles over onze school. Ons onderwijs is afwisselend en lekker praktisch: cultuur, koken, groene vakken en sport vormen een prettige onderwijsmix met de theoretische vakken. Benieuwd wat onze school precies inhoudt? Bekijk deze website maar eens goed! Wij zijn groen… en nog veel meer!

Welkom bij Terra Winsum!

Dit is ons onderwijsaanbod

Terra Winsum biedt verschillende onderwijsvormen aan; vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Bij ons krijg je een gevarieerd en veelzijdig onderwijs. Je zit natuurlijk in de schoolbanken, maar je gaat er ook op uit. De natuur is belangrijk bij ons, dus je bent veel buiten bezig!

Vmbo-groen

Niet alleen in de schoolbanken!

Bij Terra kun je kiezen voor vmbo-groen. Je hebt naast theorie veel praktijkvakken. Je bent dus lekker veel buiten bezig. Je kunt kiezen uit drie leerwegen: Gemengde leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Basisberoepsgerichte leerweg. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

de groene route naar het hbo!

Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar jij je snel thuis voelt? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum is een doorlopende leerroute, waarbij je in zes jaar een vmbo gl/tl en een mbo niveau 4 diploma manager retail haalt. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder
Praktijkonderwijs

Voorbereiden op de toekomst

Leer jij het beste door te doen en heb je extra begeleiding nodig? Dan kun je terecht bij Praktijkonderwijs Winsum. Je krijgt bij ons veel praktijkvakken.

Lees verder

Leerlingen van groep 7 en 8

Volgend jaar ga jij naar het voortgezet onderwijs. Spannend, maar leuk! Bij Terra Winsum kun je op de Hamrik naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Bij de locatie aan de Onderdendamsterweg kun je naar Praktijkonderwijs. Terra Winsum, iets voor jou?

Lees verder
 • DSC_9752
 • Welkom bij Terra Winsum

 • Terra Winsum Bio-6
 • Terra Winsum CKV-1
 • Theorie en praktijk

 • Terra Winsum CKV-10
 • Terra Winsum CKV-12
 • Terra Winsum Fietsen-6
 • Terra Winsum Groen-13
 • De wereld aan je voeten!

 • Terra Winsum Groen-16
 • Terra Winsum Kantine-9

Ouders

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Een van de scholen waarvoor gekozen kan worden is Terra. Bij Terra Winsum kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Hier vindt u alle belangrijke informatie over onze school!

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
22 april 2022

Terra huisdierenshow wordt Terra Landgoedfair

Op 1 juni 2022 organiseert Terra Winsum de 35e editie van haar (huis)dierenevenement. Voor de eerste keer heeft dit evenement een nieuwe naam, namelijk ‘Terra Landgoedfair’.

Lees verder
23 maart 2022

Terra Winsum ‘Digitaal Geletterde School’ Leren over (social) media, nepnieuws en cybercriminaliteit

Op dinsdag 22 maart ontving Terra Winsum het predicaat ‘Digitaal Geletterde School’. In een tweejarig begeleidingstraject vanuit het ICT-onderwijsprogramma van Kansrijke Groningers heeft Terra dit traject succesvol afgerond. Hiermee is Terra Winsum de eerste middelbare school in Winsum die deze erkenning ontvangt.

Lees verder
4 maart 2022

Sector Roadshow Bouwen en Wonen

Op 4 maart hebben leerlingen van Terra Winsum en Het Hogeland College in Winsum en Uithuizen twee bedrijven bezocht in de sector Bouwen en Wonen: BWI. Het initiatief werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van Vakland Hogeland en decanen van verschillende vmbo-scholen in de regio. Anders dan andere roadshows, bijvoorbeeld die met betrekking tot Horeca, Bakkerij en Recreatie van afgelopen november, was er dit keer geen docent mee in de bus met de leerlingen, maar werd er een vervolgopleiding bezocht. De leerlingen en hun begeleiders bezochten samen Eemshout Prefab, het Alfa-college en De Tirrel.

Lees verder