Welkom bij de Open Dag pagina van Terra Winsum

Op 26 januari 2022 was onze online Open Dag. Een dag waarop wij drie livestreams uitzonden vanuit de verschillende locaties in Winsum. Er was tijdens de livestreams veel te beleven! We gaven bijvoorbeeld informatie over onze school en gingen samen met leerlingen bij de verschillende vakken langs. Bezoekers van onze livestream konden in de chat vragen stellen en werden direct beantwoordt. Hieronder kun je de livestream van onze leerwegen vmbo en Het Groene Lyceum terugkijken en daaronder staat de opgenomen livestream van het Praktijkonderwijs. Via beide opnamen kun je de gegeven informatie nog eens rustig terug luisteren, maar vooral ook nog eens de school en de verschillende vakken bekijken.

Welkom bij de Open Dag pagina van Terra Winsum

Heb je onze livestream van het vmbo en Het Groene Lyceum gemist?

Kijk hier de uitzending nog eens terug

Heb je onze livestream van het Praktijkonderwijs gemist?

Kijk hier de uitzending nog eens terug

Vmbo-groen en Het Groene Lyceum

Klik hiernaast voor een informatieve film van onze leerwegen vmbo-groen en Het Groene Lyceum aan de Hamrik 4a in Winsum.

Afdeling Praktijkonderwijs

Klik hiernaast voor een informatie film over onze afdeling van het Praktijkonderwijs. Deze locatie bevindt zich aan de Onderdendamsterweg 43a in Winsum

Benieuwd naar het vak Dier?

Wil je weten wat je allemaal doet bij het vak Dier, of het een verplicht vak is en of je dierenarts kan worden? Elisa vertelt het jou in het filmpje hiernaast!

Ontdek het vak Koken!

Martijn vertelt jou alles over het vak Koken bij Terra Winsum. Bijvoorbeeld of je alles mag koken wat je leuk vindt en (natuurlijk heel belangrijk om te weten) of je ook mag proeven wat je hebt gemaakt!

Techniek, kies jij hiervoor?

Benieuwd wat je allemaal leert bij het vak Techniek? Bekijk dan het filmpje van Elise. Zij vertelt je in welk leerjaar je dit vak krijgt en of het ook geschikt is voor meisjes!

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Als je kiest voor vmbo-groen, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Ook bieden we LWOO aan. Wat dat allemaal inhoudt? Daar vertellen we in de presentatie hiernaast meer over. Laat je verrassen en uitdagen op het vmbo-groen bij Terra Winsum!

Bekijk hier de presentatie over het vmbo-groen!

Klik hier

Bekijk hier de presentatie over het Groene Lyceum!

Klik hier

Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!

Hou jij er van om met je neus in de boeken te zitten maar vind je de praktijk ook fijn? Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar de mensen elkaar kennen? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum sluit je af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kun je naar het hbo of beginnen in een beroep. Hier word je goed op voorbereid tijdens alle schooljaren. Meer weten? Bekijk dan de presentatie!

Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!
Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs

Onze afdeling van het Praktijkonderwijs vind je aan de Onderdendamsterweg. Bij ons is het overzichtelijk, licht, ruim en groen. Hele fijn omdat je beste een lange tijd op school rondloopt. De meeste leerlingen zitten vijf jaar op onze school. Soms een jaartje langer. Je leert hier van alles. Je leest er alles over op de website!

Ben je benieuwd naar onze afdeling Praktijkonderwijs?

klik hier

Virtuele tour Terra Winsum VO

Virtuele tour Terra Winsum pRO