Welkom bij Terra Winsum!

Welkom bij Terra Winsum!

Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze online open dag. Hier is super veel te doen! Vanaf 20 januari kun je jouw (e)webinars bekijken over ons onderwijs en na afloop via de chat vragen stellen aan docenten en leerlingen. Maar je kan ook aansluiten bij de live kook-workshop, om samen met docenten van Terra Winsum appelflappen te bakken! Superleuk toch? Kijk gerust rond en beleef het Terra gevoel!

Vragen?

Klik hier voor een overzicht van de veelgestelde vragen

Lees verder

Dagje meelopen?

Meld je dan aan voor onze Doemiddag

klik hier

Doemiddag

Nieuwsgierig geworden naar onze school? Dagje meelopen? Dat kan! Naast de Online Open Dag hebben we namelijk een leuke doemiddag. Tijdens deze middag volg je interessante lessen , met een heus lesrooster én een pauze in de kantine. Het echte werk dus... Wij hadden als datum 3 februari 2021 gereserveerd, maar door de maatregelen van het RIVM rondom het COVID-19 virus wordt dit moment anders gekozen. Schrijf je wel alvast in en zodra wij weten wanneer het weer kan, dan brengen wij je direct op de hoogte. Klik hiernaast om je aan te melden.

Doemiddag

Presentatie over de ondersteuning

In het filmpje hiernaast licht onze orthopedagoog mevrouw Hulshof toe hoe de ondersteuning van leerlingen bij ons op school is georganiseerd. Wat heeft onze school bijvoorbeeld geregeld voor leerlingen met dyslexie of dyscalculie? Op deze en andere vragen wordt middels de ingesproken presentatie antwoord gegeven.

Begeleiding en ondersteuning

Lees verder

Kraak de kluis game

Doe mee

Kraak jij als snelste de Terra kluis?

Zit je in groep 8 en ben je goed in het beantwoorden van allerlei vragen over onze school? Doe dan mee met het 'Kraak de kluis' spel van Terra! Door mee te doen maak je kans op een cadeaukaart die je kunt besteden aan nieuwe schoolspullen!

Kraak jij als snelste de Terra kluis?

Webinar 20 januari 15.00 uur gemist?

Bekijk dan de opname van onze live webinar over het vmbo-groen en het Groene Lyceum terug!

Klik hier

Eerste webinar: vmbo-groen en het Groene Lyceum

Tijdens de webinars werd er live van alles verteld over onze school! Bijvoorbeeld waar wij voor staan, de onderwijssoorten die wij aanbieden, leuke activiteiten die we doen en nog heel veel meer! Ook kon je via de chat vragen stellen, die wij na afloop van de webinar live bespraken of die wij direct via de chat beantwoordden.

Eerste webinar: vmbo-groen en het Groene Lyceum
Tweede webinar vmbo-groen en hGL

Tweede webinar vmbo-groen en hGL

Naast de webinar van 15.00 uur, hebben wij ook nog een uitgezonden om 19.00 uur. Zelfde informatie, maar andere leerlingen die ons meer vertelden over Terra Winsum!

Webinar 20 januari 19.00 uur gemist?

Bekijk dan de opname van onze live webinar over het vmbo-groen en het Groene Lyceum terug!

Klik hier

Webinar over ons praktijkonderwijs gemist?

Bekijk dan de opname van onze live webinar op 20 januari terug!

Klik hier

Derde webinar: praktijkonderwijs

Op 20 januari 17.00 uur hadden wij een webinar, speciaal over het praktijkonderwijs dat Terra Winsum te bieden heeft. We vertelden meer over dit type onderwijs, de vakken, ondersteuning, activiteiten en nog heel veel meer!

Derde webinar: praktijkonderwijs
Een kijkje in de keuken bij Terra Winsum

Een kijkje in de keuken bij Terra Winsum

Wil jij weten hoe je de lekkerste appelflappen maakt? Tijdens de online Open Dag van Terra Winsum kon je een livestream volgen waarin een workshop appelflappen werd gegeven. Samen met docenten en leerlingen van Terra Winsum gingen we aan de slag! Wat je nodig hebt om het nog eens te maken: bladerdeeg, appels, rozijnen, kaneel, kristalsuiker en een middelgroot ei. Vraag je ouders om hulp tijdens het bakken! Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat. Mail een foto van je zelfgebakken appelflappen naar winsum.voterra@terra.nl en wie weet zie je je eigen creatie terug op onze socials!

Livestream kookworkshop

Heb je de livestream gemist op 20 januari? Kijk hem dan terug!

Klik hier

Bekijk hier de nieuwe vestigingsvideo van Terra Winsum!

Wil je weten wat je bij ons allemaal kunt doen op school, hoe de kantine er uit ziet en welke lessen je hebt? Bekijk dan gauw de video!

En... die van Terra Praktijkonderwijs Winsum!

Ben je gek op dieren?

Ben je gek op dieren?

Dan ben je bij Terra Winsum aan het juiste adres! Wij hebben heel veel verschillende dieren op onze scholen: cavia's, kippen, geiten, vogels, noem maar op! Tijdens de online Open Dag op 20 januari 2021 hebben we live een workshop verzorgd. De docenten van Terra Winsum lieten samen met leerlingen zien hoe je een aantal dieren moet verzorgen. Super leuk toch?

Livestream Dier

Heb je de livestream gemist op 20 januari? Kijk hem dan terug!

Klik hier

Bekijk hier de presentatie over het vmbo-groen!

De handen uit de mouwen bij het vmbo op Terra Winsum

Klik hier

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Als je kiest voor vmbo-groen, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. En als het leren niet zo makkelijk gaat, dan bieden we ook ondersteuning in de leerweg!

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen
Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!

Het Groene Lyceum: voor slimme doeners!

Hou jij er van om met je neus in de boeken te zitten maar vind je de praktijk ook fijn? Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar de mensen elkaar kennen? Dan zit je bij het Groene Lyceum (hGL) op je plek. Het Groene Lyceum sluit je af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kun je naar het hbo of beginnen in een beroep. Hier word je goed op voorbereid tijdens alle schooljaren.

Bekijk hier de presentatie over het Groene Lyceum!

Voor slimme doeners bij hGL op Terra Winsum

Klik hier

Bij Terra Winsum kun je super leuke vakken volgen! Zoals techniek..

koken..

en dier!

Vraag een informatiepakket van Terra Winsum aan!

Vraag een informatiepakket van Terra Winsum aan!

In dit pakket zitten flyers over de doe-middag, inloopavonden en het Kraak de Kluis spel. Maar ook Terra Tabloids, Terra digitaal, een overzicht van de busdiensten en een aanmeldformulier.

Het pakket wordt bij jou thuis bezorgd!

Vraag aan

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor Terra Winsum!

Schrijf je in

Tot gauw bij Terra Winsum!

Hopelijk heb je je vermaakt op deze online Open Dag! Wij vonden het in ieder geval super dat je er was. Hopelijk zien we jou volgend jaar op één van onze vestigingen!

Tot gauw bij Terra Winsum!